• Rusza kolejna edycja herbacianego projektu Dilmah
  • Czarna herbata sposobem na stres
  • 5 rzeczy, których nie wiesz o herbacie
5 rzeczy, których nie wiesz o herbacie

5 rzeczy, których nie wiesz o herbacie

Zielona czy czarna? Sypka czy w torebkach? Co oznaczają „dwa listki i pączek”? Herbata jest jednym z najpopularniejszych napojów na świecie i gości w naszych domach od setek lat. Wydawać by się mogło, że na jej temat wiemy wszystko, ale czy to prawda? Oto kilka mitów na temat napoju uwielbianego przez Polaków.
Dilmah School of Tea pierwszy raz w Polsce!

W czerwcu br. w Forcie Sokolnickiego w Warszawie odbyła się Dilmah School of Tea, Międzynarodowa Szkoła Herbaty. W trakcie całodniowego warsztatu ponad 150 przedstawicieli polskich restauracji zgłębiało arkana herbacianej sztuki, miksologii, a także food pairingu. To pierwszy raz, kiedy Międzynarodowa Szkoła Herbaty gościła w Polsce.

Najczęstsze błędy popełniane przez baristów – jak przygotować idealne Espresso?

Espresso to bardzo popularny rodzaj kawy, który ma swoich miłośników na całym świecie. Wyróżnia go wyrazisty smak, intensywny aromat oraz ciemna barwa - to esencja kawy zawarta w niewielkiej porcji.
Czym się kierować kupując herbatę?

Herbata – napój spożywany przez każdego, niezależnie od wieku, płci czy pochodzenia. Pijemy ją do śniadania, podczas popołudniowego spotkania z przyjaciółmi, czy niedzielnych zabaw z rodziną – jednym słowem towarzyszy nam w każdej ważnej chwili. Kupując herbatę warto kierować się jej jakością, dlatego podpowiadamy na co szczególnie należy zwrócić uwagę.
Herbata na Wielkanoc. Poznaj limitowaną ofertę Dilmah

Bukiety żonkili i tulipanów w kolorowych wazonach, rzeżucha ozdobiona barankiem lub kurczaczkiem stojąca na kuchennym blacie, to stałe oznaki tego, że Święta Wielkanocne są coraz bliżej. To piękny i wyjątkowy czas, tym bardziej warto celebrować go kubkiem wysokojakościowej i dobrze zaparzonej herbaty. Na tę okazję, dla wszystkich ceniących najwyższą jakość herbaty, marka Dilmah przygotowała specjalną wielkanocną ofertę.

Lubelska restauracja 16 Stołów zwyciężyła w prestiżowym konkursie. W nagrodę załoga uczyła się sztuki parzenia herbaty na Cejlonie

Pracownicy lubelskiej restauracji 16 Stołów - laureaci konkursu Dilmah Polish Real High Tea Challenge 2016, wrócili ze Sri Lanki, gdzie zgłębiali swoją wiedzę na temat herbaty i jej parzenia. Wiedzę i doświadczenie zdobyte w miejscu upraw najwyższej jakości herbat, będą wykorzystywać w swojej restauracji na lubelskiej starówce.
Social Media
Press Kit

Dilmah

Dilmah to herbata, której każdy etap produkcji: od zbiorów po pakowanie odbywa się w Sri Lance. Jest to element Misji społecznej Dilmah, aby swoja działalnością wspierać rozwój kraju oraz pomagać najbardziej potrzebującym.

W Polsce wyłącznym importerem i dystrybutorem herbat Dilmah jest założona w 1990 roku spółka Gourmet Foods. Ponadto firma jest wyłącznym dystrybutorem włoskiej kawy Saquella oraz syropów Fabbri.