Nowe aromatyczne napary od Dilmah

Marka Dilmah wprowadza na rynek nową linię naparów. Infusions to kompozycje ziół i przypraw powstałych wyłącznie z naturalnych składników, głównie pochodzenia cejlońskiego. Napary świetnie sprawdzą się w wersji na gorąco, natomiast po schłodzeniu zapewnią intensywne orzeźwienie idealne na letnie, upalne dni. Szeroka gama aromatów sprawi, że każdy znajdzie wśród nich swój ulubiony smak.

Zielony rooibos z kokosem i mango; czerwony rooibos z czekoladą, kurkumą, imbirem i migdałem czy napar z pomarańczą bergamotą, miętą pieprzową i cytryną - to tylko wybrane propozycje - niezwykle aromatyczne, lekkie, a jednocześnie wyraziste w smaku. W ich składzie nie znajdziemy kofeiny. Opakowanie naparów Dilmah Infusions skierowane do klientów indywidualnych zawiera 20 dwugramowych torebek z zawieszką. W linii znajduje się 8 kompozycji ziół i przypraw, wśród których znajdziemy:

1.Green Rooibos, Ginger & Peppermint (zielony rooibos z imbirem i miętą pieprzową)
2.Green Rooibos, Lemongrass & Spearmint (zielony rooibos z trawą cytrynową i miętą)
3.Green Rooibos, Cardamom, Ginger & Orange (zielony rooibos z kardamonem, imbirem i pomarańczą)
4.Green Rooibos, Coconut & Mango (zielony rooibos z kokosem i mango)
5.Rooibos, Chocolate, Turmeric, Ginger & Almond (czerwony rooibos z czekoladą, kurkumą, imbirem i migdałem)
6.Rooibos, Cinnamon, Turmeric, Ginger & Nutmeg (czerwony rooibos z cynamonem, kurkumą, imbirem i gałką muszkatołową)
7.Tangerine Rose & Grapefruit (hibiskus, mandarynka, róża i grejpfrut)
8.Bergamot Orange, Peppermint & Lemon (mięta pieprzowa, pomarańcza bergamota i cytryna)

MINT RUNNER- napój na bazie pomarańczy bergamoty, mięty pieprzowej oraz cytryny

Składniki:
- 80 ml naparu Bergamot Orange, Peppermint & Lemon Infusion (parzyć przez 5 minut, po tym czasie schłodzić)
- 25 ml soku jabłkowego
- 25 ml soku brzoskwiniowego
- 10 ml miodu
- sok wyciśnięty z 1 cytryny

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki umieścić w szklance i intensywnie wymieszać. Dodać kostki lodu. Do dekoracji użyć świeżej mięty oraz plaster pomarańczy.

Dilmah_Infusions_Bergamot_Orange2.JPG

Dilmah_Infusions_Bergamot_Orange_Mint Runner.JPG

Dilmah_Infusions_Coconut_Mango2.JPG

Dilmah_Infusions_TangerineRose.tif

Dilmah_Infusions_CinnamonTurmeric.tif

Dilmah_Infusions_Chocolate.tif

Dilmah_Infusions_Ginger_Peppermint.tif

Dilmah_Infusions_Lemongrass_Spearmint.tif

Dilmah_Infusions_Coconut_Mango.tif

Dilmah_Infusions_Cardamom_Ginger.tif

Dilmah_Infusions_Bergamot_Orange.tif

Założyciel firmy Dilmah nagrodzony przez Światowe Stowarzyszenie Społeczności Szefów Kuchni

Światowe Stowarzyszenie Społeczności Szefów Kuchni (World Association of Chefs’ Societies – WACS) przyznało Merrillowi J. Fernando,­ założycielowi firmy Dilmah nagrodę za całokształt pracy – Lifetime Achievement Award. Ponad tysiąc reprezentantów stowarzyszenia zgromadzonych podczas tegorocznego Światowego Kongresu Szefów Kuchni w Kuala Lumpur, doceniło jego niespotykaną pasję i zaangażowanie w produkcję  najwyższej jakości herbaty oraz w pracę na rzecz ludzi w potrzebie. Nagrodę wręczył prezes WACS – Thomas Gugler.

Herbata z miłością

Walentynki to magiczny dzień, który chcemy spędzić z ukochaną osobą. Jest to też czas, kiedy chętniej i odważniej mówimy o swoich uczuciach – wprost oraz z pomocą wyjątkowych prezentów. Jaki upominek sprawi przyjemność i zapewni o naszym uczuciu? Wbrew powszechnemu przekonaniu nie musimy koniecznie wymyślać wyszukanych i drogich prezentów. Czasem wystarczy drobnostka, aby nasza druga połowa poczuła się wyjątkowo.
      Dilmah z wyróżnieniem Superbrands 2018

Jakość, zaufanie konsumentów i reputacja to trzy najważniejsze kryteria decydujące o przyznaniu tytułu Superbrands. W tym roku, po raz pierwszy w historii, o wyłonieniu laureatów zdecydowało wyłącznie badanie konsumenckie. Wśród wyróżnionych marek znalazła się Dilmah, otrzymując prestiżowy certyfikat Superbrands.