Dilmah zachęca wszystkie restauracje i kawiarnie do wzięcia udziału w letnim festiwalu. To doskonały czas na wzbogacenie swojego wakacyjnego menu o napoje przygotowane na bazie herbaty czarnej, zielonej, zielonej jaśminowej oraz Earl Grey z dodatkiem syropów i owoców. Egzotyczny zapach i smak herbat mrożonych będzie doskonałym urozmaiceniem letniej oferty lokalu. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do przesyłania swoich zgłoszeń drogą mailową: dniherbaty@gourmetfoods.pl.
DniHerbaty_3.pngDniHerbaty_4.pngDniHerbaty_1.pngDniHerbaty_2.png

Dopełnieniem oferty Dni Herbaty Lato 2018 jest szereg dodatków dla Klientów – mapka pozwalająca zlokalizować lokale biorące udział na www.dniherbaty.pl oraz konkurs konsumencki, w którym do wygrania są 3 półroczne zestawy herbat Dilmah.
Aby wziąć udział w konkursie należy sfotografować letnią herbatę Dilmah zakupioną w lokalu gastronomicznym, który bierze udział w akcji Dni Herbaty Lato 2018 i umieścić zdjęcie na Instagramie z hashtagiem #DniHerbaty lub w komentarzu pod postem konkursowym na fanpage’u Dilmah Tea na Facebooku. Konkurs trwa do 31.08.2018 r., a ogłoszenie wyników nastąpi do dnia 14.09.2018 r.
Oficjalna strona projektu to www.dniherbaty.pl.

Dilmah_DniHerbaty_Zielone orzeźwienie.png

Dilmah_DniHerbaty_Brzoskwiniowa słodycz.png

Dilmah_DniHerbaty_Truskawkowe marzenie.png

Dilmah_DniHerbaty_Egzotyczne lato.png

Dilmah_IP_Dni Herbaty_29.05.2018.docx

docx | 46,9 KB

Założyciel firmy Dilmah nagrodzony przez Światowe Stowarzyszenie Społeczności Szefów Kuchni

Światowe Stowarzyszenie Społeczności Szefów Kuchni (World Association of Chefs’ Societies – WACS) przyznało Merrillowi J. Fernando,­ założycielowi firmy Dilmah nagrodę za całokształt pracy – Lifetime Achievement Award. Ponad tysiąc reprezentantów stowarzyszenia zgromadzonych podczas tegorocznego Światowego Kongresu Szefów Kuchni w Kuala Lumpur, doceniło jego niespotykaną pasję i zaangażowanie w produkcję  najwyższej jakości herbaty oraz w pracę na rzecz ludzi w potrzebie. Nagrodę wręczył prezes WACS – Thomas Gugler.
Nowe aromatyczne napary od Dilmah

Marka Dilmah wprowadza na rynek nową linię naparów. Infusions to kompozycje ziół i przypraw powstałych wyłącznie z naturalnych składników, głównie pochodzenia cejlońskiego. Napary świetnie sprawdzą się w wersji na gorąco, natomiast po schłodzeniu zapewnią intensywne orzeźwienie idealne na letnie, upalne dni. Szeroka gama aromatów sprawi, że każdy znajdzie wśród nich swój ulubiony smak.
Herbata z miłością

Walentynki to magiczny dzień, który chcemy spędzić z ukochaną osobą. Jest to też czas, kiedy chętniej i odważniej mówimy o swoich uczuciach – wprost oraz z pomocą wyjątkowych prezentów. Jaki upominek sprawi przyjemność i zapewni o naszym uczuciu? Wbrew powszechnemu przekonaniu nie musimy koniecznie wymyślać wyszukanych i drogich prezentów. Czasem wystarczy drobnostka, aby nasza druga połowa poczuła się wyjątkowo.
Dilmah z wyróżnieniem Superbrands 2018

Jakość, zaufanie konsumentów i reputacja to trzy najważniejsze kryteria decydujące o przyznaniu tytułu Superbrands. W tym roku, po raz pierwszy w historii, o wyłonieniu laureatów zdecydowało wyłącznie badanie konsumenckie. Wśród wyróżnionych marek znalazła się Dilmah, otrzymując prestiżowy certyfikat Superbrands.