Herbaciane menu na jesień w hotelu Best Western Felix

Warszawska restauracja Nova hotelu Best Western Felix przygotowała specjalne, sezonowe menu, które dostarczy wszystkim gościom lokalu niepowtarzalnych wrażeń smakowych. Na jesienne dni powstała karta z unikalnymi daniami bazującymi na naturalnych, cejlońskich herbatach Dilmah.

Nowe menu sezonowe restauracji Nova zawiera najprawdziwsze smaki jesieni. Dla wszystkich miłośników polskich smaków Szef Kuchni lokalu skomponował kartę opartą na tradycyjnych produktach, zestawiając je z nieoczywistymi dodatkami. Autorskie dania łączą zmysłowe i funkcjonalne korzyści płynące z naturalnej, cejlońskiej herbaty marki Dilmah. Wśród propozycji znalazły się takie potrawy, jak tatar z matiasa bałtyckiego podwędzany aromatyczną herbatą czy sezonowany w herbacie antrykot wołowy. Zwieńczeniem menu jest deser ze smażonych lodów waniliowych, polanych aromatycznym sosem malinowym na bazie herbaty Dilmah Earl Grey. Opracowane kompozycje zostały sporządzone z myślą o najbardziej wyrafinowanych podniebieniach i przygotowane tak, by zaskakiwać swoim wyjątkowym charakterem.
Restauracja Nova to znajdujący się w warszawskim hotelu Best Western Felix lokal, który oferuje dania kuchni polskiej i kontynentalnej. W bogatym menu restauracji znajdziemy zimne przekąski, rozgrzewające dania obiadowe oraz słodkie desery tworzone z pietyzmem przez Szefa Kuchni. Jest to również doskonałe miejsce na organizację bankietów, imprez integracyjnych i okolicznościowych, w tym także wesel.
Więcej szczegółów: http://www.bwfelix.pl/oferty-specjalne/smaki-jesieni/#/plugin/search/result
Zapraszamy!

Partner Gourmet Foods z wyróżnieniem w plebiscycie „Wielkie odkrywanie Dolnego Śląska”!

Lokale stawiające na oferowane przez Gourmet Foods marki to miejsca, dla których priorytetem jest najwyższa jakość usług i zadowolenie gości. Wśród nich znajduje się Winiarnia Hanna w Radomierzycach, wieloletni partner firmy Gourmet Foods. Restauracja na początku października zdobyła I miejsce w plebiscycie „Wielkie odkrywanie Dolnego Śląska” w kategorii restauracja roku.

Dilmah partnerem Trendy Kolacji MAKRO

,,Trendy Kolacja” to cykl spotkań zainicjowanych przez sieć hurtowni MAKRO Polska, skierowanych do przedstawicieli branży HoReCa. Tematyką aktualnej edycji projektu są trendy na sezon jesienno-zimowy. Z tej okazji marka Dilmah, jako partner wydarzenia, przygotowała specjalne, rozgrzewające pomysły na urozmaicenie codziennego menu. Napar z dzikiej róży i hibiskusa z cynamonem czy wędzona herbata z ciemnym rumem – to tylko niektóre z propozycji, które idealnie sprawdzą się w gastronomii.