W przypadku herbaty i kawy recepta na mistrzowskie kompozycje smakowe jest taka sama – potrzeba produktów najwyższej jakości, oryginalnych przepisów, odpowiedniego sprzętu oraz ogromnego doświadczenia. To wszystko goście znajdą w Herbacie i Kawie – mówi Anna Pycińska, dyrektor marketingu Gourmet Foods, firmy, która sprowadziła do Polski herbatę Dilmah oraz kawę Saquella.

IMG_2772.jpgIMG_2776.jpgIMG_2728.jpgIMG_2676.jpgIMG_2647.jpgIMG_2604.jpgIMG_2817.jpgIMG_2770.jpgIMG_2595.jpgIMG_2764.jpgIMG_2742.jpgIMG_2738.jpgIMG_2482.jpgIMG_2533.jpgIMG_2624.jpgIMG_2782.jpg
Wyjątkowe było już same otwarcie lokalu. Warsztaty z prawidłowego parzenia herbaty poprowadził dla gości Dilhan C. Fernando, syn założyciela Dilmah Tea. Z kolei tajniki prawidłowego przyrządzania kawy zdradził Arnaldo Saquella, wnuk założyciela rodzinnej marki kaw Squella oraz Vittori Agosti międzynarodowej sławy ekspert i trener baristyczny. Menu Herbaty i Kawy to zresztą nie tylko nowoczesne oblicze popularnych napojów, ale także wyjątkowe napoje na zimno (genialne Moktajle!) oraz smakowite ciasta. Oprócz części kawiarniano-herbacianej oraz sklepowej (kupić można produkty marek Dilmah, Saquella oraz Fabbri) dostępna jest też część szkoleniowa – miejsce profesjonalnych warsztatów na temat herbaty i kawy.

Warsztaty organizowane w naszym lokalu to propozycja uczestnictwa w zajęciach na temat herbaty, podczas których nauczymy się m.in. w jakich warunkach powinna być uprawniana herbata, co wpływa na jej smak oraz kolor, czym się różni biała herbata od zielonej oraz czarnej, a także jak w praktyce zaparzyć każdą z nich - mówi Michał Oszczyk – Manager Centrum Szkoleniowego firmy Gourmet Foods.

Herbata i Kawa mieści się na ulicy Waryńskiego 28 w Warszawie, przy placu Konstytucji.
Otwarta będzie w godzinach pn-pt: 10:00-19:00, sb: 10:00-18:00.

Facebook: http://www.facebook.com/herbataikawa/

fot. SINIOR (3).jpg

fot. SINIOR (4).jpg

fot. SINIOR (2).jpg

fot. SINIOR.jpg

fot. SINIOR (3).jpg

fot. SINIOR (8).jpg

fot. SINIOR (9).jpg

fot. SINIOR (6).jpg

fot. SINIOR.jpg

fot. SINIOR (4).jpg

fot. SINIOR (7).jpg

fot. SINIOR (2).jpg

Herbata i Kawa__IP_2.06.2017.docx

docx | 100 KB

fot. SINIOR (5).jpg

Dilmah School of Tea pierwszy raz w Polsce!

W czerwcu br. w Forcie Sokolnickiego w Warszawie odbyła się Dilmah School of Tea, Międzynarodowa Szkoła Herbaty. W trakcie całodniowego warsztatu ponad 150 przedstawicieli polskich restauracji zgłębiało arkana herbacianej sztuki, miksologii, a także food pairingu. To pierwszy raz, kiedy Międzynarodowa Szkoła Herbaty gościła w Polsce.