Herbata na Wielkanoc. Poznaj limitowaną ofertę Dilmah

Bukiety żonkili i tulipanów w kolorowych wazonach, rzeżucha ozdobiona barankiem lub kurczaczkiem stojąca na kuchennym blacie, to stałe oznaki tego, że Święta Wielkanocne są coraz bliżej. To piękny i wyjątkowy czas, tym bardziej warto celebrować go kubkiem wysokojakościowej i dobrze zaparzonej herbaty. Na tę okazję, dla wszystkich ceniących najwyższą jakość herbaty, marka Dilmah przygotowała specjalną wielkanocną ofertę.

Z herbacianych krzewów rosnących w wyselekcjonowanych plantacjach na Cejlonie, Dilmah do swoich herbat wybiera tylko to, co najlepsze: dwa listki i pączek z każdego krzewu w herbatach czarnych i zielonych oraz same pączki do herbaty białej. Ta tradycyjna i ręczna metoda zbioru gwarantuje najwyższą jakość naparu i niezapomniany smak. Warto wziąć pod uwagę tę wyjątkową cechę herbat Dilmah, wybierając herbatę, którą zechcemy zaserwować najbliższym w wyjątkowe święta Wielkiej Nocy.

Marka Dilmah przygotowuje dla swoich klientów specjalną ofertę. W tym roku jest to Dilmah Premium Tea w opakowaniu 100 torebek + 20% gratis, czyli tradycyjna cejlońska czarna herbata bez dodatków – mówi Anna Pycińska – Dyrektor Marketingu Gourmet Foods, dystrybutora marki Dilmah – Wielkanoc to bardzo wyjątkowe święta w polskiej kulturze, podobnie jak wyjątkowe są rodzinne spotkania przy świątecznym stole. Wszystko co się na nim znajdzie jest przygotowywane z sercem, dlatego zachęcamy konsumentów, aby serwując herbatę, również wybierali tę najwyższej jakości, w pełni wytwarzaną na Cejlonie, która zachwyci smakiem bliskie nam osoby – dodaje.

Dilmah_Premium Tea 100 szt+20% gratis.jpg
Dilmah Premium Tea to najbardziej znany gatunek herbaty. Stanowi kompozycję trzech najbardziej charakterystycznych dla Cejlonu rodzajów herbaty – bazą jest herbata uprawiana na średniej wysokości (600-1200 m n.p.m.), której mocy dodaje domieszka herbaty nizinnej, a delikatności listki z najwyższych partii cejlońskich gór.

Dobierz herbatę do świątecznych dań

Warto też skorzystać z okazji i zabrać swoich świątecznych gości w świat food pairingu – sztuki łączenia smaków potraw z np.: winem, serami, ale również herbatą, której ogromne zróżnicowanie pozwala na wręcz nieograniczone eksperymentowanie z nowymi smakami.

Smak potraw jajecznych podkreśli herbata jaśminowa albo werbena cytrynowa, kiełbasy – czarna mocna, a sałatek - czarna delikatna wysokogórska – mówi Michał Oszczyk – Manager Centrum Szkoleniowego firmy Gourmet Foods, dystrybutora marki Dilmah – Serwując gościom mazurka albo babkę należy zaproponować herbatę cytrynową, waniliową albo migdałową. Sernik idealnie skomponuje się z herbatą zieloną, Darjeeling albo Assam, a ciasto czekoladowe z naparem mięty i zieloną herbatą z marokańską miętą. Połączenie potrawy z odpowiednio dobraną herbatą idealnie podkreśli jej walory smakowe – dodaje.

Dilmah pierwsza marka na Cejlonie, która nie wysyła surowca w świat, a cały proces wytwarzania, pakowania oraz wysyłania przeniosła na Sri Lankę wpierając miejscową ludność oraz gospodarkę. Obecnie dostępna jest w ponad 100 krajach na świecie. W ofercie znajdują się jej różne odmiany - czarna, czerwona, zielona oraz biała, które są uprawiane w zgodzie z naturą, w górach albo nad oceanem, często w tropikalnym słońcu albo w intensywnym deszczu. Te czynniki mają wpływ na jej niezwykły smak oraz różnorodną barwę – brązową, pomarańczową albo jasno żółtą.

Dilmah_Premium Tea 100 szt+20% gratis.jpg

Dilmah_herbata na wielkanoc_20170317.docx

docx | 105 KB

Lubelska restauracja 16 Stołów zwyciężyła w prestiżowym konkursie. W nagrodę załoga uczyła się sztuki parzenia herbaty na Cejlonie

Pracownicy lubelskiej restauracji 16 Stołów - laureaci konkursu Dilmah Polish Real High Tea Challenge 2016, wrócili ze Sri Lanki, gdzie zgłębiali swoją wiedzę na temat herbaty i jej parzenia. Wiedzę i doświadczenie zdobyte w miejscu upraw najwyższej jakości herbat, będą wykorzystywać w swojej restauracji na lubelskiej starówce.
Świat Dilmah

W naszych herbatach znajdują się tylko młode, ręcznie zebrane z krzewu listki dające najsmaczniejszy napar. Tradycyjną metodą produkcji wydobywamy i zachowujemy ich naturalne walory, a odpowiednim opakowaniem zabezpieczamy to, co w herbacie najlepsze, aż do chwili zaparzenia. Wejdź do naszego świata!
Herbata z troską o człowieka

Herbata - jeden z najpopularniejszych i najstarszych napojów świata. Dla jednych jest zaledwie częścią posiłków, dla innych istotnym, w pełni naturalnym i inspirującym towarzyszem w chwilach przerwy i oderwania od zgiełku codzienności. Niezależnie od tego, jak do niej podchodzimy i jaki gatunek oraz smak lubimy najbardziej, warto wiedzieć, że za jedną z nich stoi historia wielkiego człowieka, który poświęcił całe swoje życie na rzecz pomocy najsłabszym, o których dzisiejszy świat często zapomina.

Czym się kierować kupując herbatę?

Herbata – napój spożywany przez każdego, niezależnie od wieku, płci czy pochodzenia. Pijemy ją do śniadania, podczas popołudniowego spotkania z przyjaciółmi, czy niedzielnych zabaw z rodziną – jednym słowem towarzyszy nam w każdej ważnej chwili. Kupując herbatę warto kierować się jej jakością, dlatego podpowiadamy na co szczególnie należy zwrócić uwagę.