Herbaciana Bombonierka na Dzień Kobiet

Dzień Kobiet zbliża się wielkimi krokami. Jeżeli zastanawiasz się, jaki prezent będzie idealny na tę okazję, powinieneś wziąć pod uwagę trzy ważne aspekty: przede wszystkim praktyczność, pomysłowość oraz wygląd. Co spełnia te wymagania? Podpowiadamy! Wszystkie wartości znajdziesz w jednym produkcie – Herbacianych Bombonierkach marki Dilmah.

Dzień Kobiet obchodzono już w Starożytnym Rzymie – Matronalia związane były z macierzyństwem oraz płodnością. Tego dnia mężowie obdarowywali upominkami swoje kobiety. Współcześnie oficjalnie je ustanowiono w 1910 r. podczas zjazdu międzynarodówki w Kopenhadze. W Polsce święto zyskało największą popularność w okresie PRL, w którym kobiety otrzymywały od swoich mężczyzn goździki.

Dziś odeszły one w zapomnienie, a wybierane upominki są bardzo różnorodne - od biżuterii, po książki czy czekoladki, wszystko zależy upodobań oraz zainteresowań osoby obdarowywanej.  Dla kobiet, które uwielbiają celebrować wolną chwilę z kubkiem herbaty idealnie sprawdzą się Bombonierki Herbaciane Dilmah, skomponowane tak, aby smakiem, zapachem oraz konsystencją zachwycić każdą miłośniczkę tego trunku.

Herbaciane Bombonierki to idealny prezent z okazji Dnia Kobiet – mówi Anna Pycińska – Dyrektor Marketingu Gourmet Foods Sp. z o.o. – W ofercie posiadamy dziewięć różnorodnych propozycji skomponowanych tak, aby łączyć nietuzinkowe smaki, aromaty i gatunki.  Każda z nich tworzona jest według tradycyjnej metody zbierania, tylko dwa listki oraz pączek, co wpływa na jej mistrzowską jakość – dodaję.

Dla pasjonatek zielonej herbaty polecamy Dilmah A Selection of Special Green Teas – zestaw czterech herbat: Pure Green Tea – naturalnej zielonej herbaty, bardzo orzeźwiającej o średniej mocy i zdecydowanym charakterze; Green Tea with Jasmine Petals – naturalnej zielonej herbaty z płatkami kwiatu jaśminu o egzotycznym, kuszącym aromacie; Green Tea with Lemongrass & Lemon - zielonej herbaty z trawą cytrynową i naturalnym aromatem cytryny - bardzo pobudzająca oraz Moroccan Mint Green Tea- zielonej herbaty z liśćmi pieprzowymi oraz liśćmi mięty zielonej – pobudzająca, a jednocześnie wspierająca trawienie. W zestawie znajduje się 40 torebek herbat, po 10 saszetek z każdego rodzaju.
Fot. Dilmah A Selection of Special Green Teas

Dla wielbicielek tradycyjnej, czarnej herbaty w nietuzinkowych połączeniach proponujemy Dilmah Especially for You – zestaw złożony z czterech herbat czarnych aromatyzowanych: Lemon & Lime – połączenie czarnej herbaty cejlońskiej z aromatem limonki oraz cytryny - mocno cytrusowa; Mint – z aromatem mięty - bardzo orzeźwiająca; Mango & Strawberry – z aromatem kwaśnej truskawki oraz słodkim mango; Raspberry – z aromatem z maliny, idealna na ponury, deszczowy dzień. Każda z kompozycji charakteryzuje się zdecydowanym charakterem oraz mocnym i wyrazistym smakiem.
Fot. Dilmah Especially for You

Dla miłośniczek wyszukanego smaku polecamy Herbacianą Bombonierkę z serią herbat Exceptional - Dilmah Exceptional Variety Pack, składającą się z czterech wybranych herbat: Berry Sensation - czarnej cejlońskiej herbaty z aromatem truskawki, czarnej jagody i maliny oraz owocami czarnej jagody i maliny; Italian Almond – z aromatem z włoskich migdałów; Perfect Ceylon Tea - czarna cejlońska herbata, bez dodatków; Rose with French Vanilla – z aromatem z francuskiej róży.
Fot. Dilmah Exceptional Variety Pack

Kolekcja herbat Exceptional to pakiet ręcznie zbieranej herbaty – tylko dwa listki i pączek oraz starannie wybierane zioła. Stożkowe torebki są stworzone tak, aby zmieścić nawet największe listki. Herbaty w kilka dni po zebraniu zostają hermetycznie zabezpieczone foliowym opakowaniem, które chroni przed czynnikami zewnętrznymi – powietrza, wilgoci oraz światła. W ten sposób zabezpieczone są jej najważniejsze czynniki – smak, aromat, oraz właściwości zdrowotne.

Dilmah to pierwsza marka na Cejlonie, która nie wysyła surowca w świat, a cały proces wytwarzania, pakowania oraz wysyłania przeniosła do Sri Lanki wpierając miejscową ludność oraz gospodarkę. Obecnie dostępna jest w ponad 100 krajach na świecie. W ofercie znajdują się jej różne odmiany - czarna, czerwona, zielona oraz biała, które są uprawiane w zgodzie z naturą, w górach albo nad oceanem, często w tropikalnym słońcu albo w intensywnym deszczu. Te czynniki mają wpływ na jej niezwykły smak oraz różnorodną barwę – brązową, pomarańczową albo jasno żółtą.

Dilmah A Selection of Special Green Teas.jpg

Dilmah Exceptional Variety Pack.jpg

Dilmah Especially for You.jpg

Dilmah_IP na Dzień Kobiet_20170306.docx

docx | 453 KB

5 rzeczy, których nie wiesz o herbacie

Zielona czy czarna? Sypka czy w torebkach? Co oznaczają „dwa listki i pączek”? Herbata jest jednym z najpopularniejszych napojów na świecie i gości w naszych domach od setek lat. Wydawać by się mogło, że na jej temat wiemy wszystko, ale czy to prawda? Oto kilka mitów na temat napoju uwielbianego przez Polaków.
Dilmah School of Tea pierwszy raz w Polsce!

W czerwcu br. w Forcie Sokolnickiego w Warszawie odbyła się Dilmah School of Tea, Międzynarodowa Szkoła Herbaty. W trakcie całodniowego warsztatu ponad 150 przedstawicieli polskich restauracji zgłębiało arkana herbacianej sztuki, miksologii, a także food pairingu. To pierwszy raz, kiedy Międzynarodowa Szkoła Herbaty gościła w Polsce.

Herbata na Wielkanoc. Poznaj limitowaną ofertę Dilmah

Bukiety żonkili i tulipanów w kolorowych wazonach, rzeżucha ozdobiona barankiem lub kurczaczkiem stojąca na kuchennym blacie, to stałe oznaki tego, że Święta Wielkanocne są coraz bliżej. To piękny i wyjątkowy czas, tym bardziej warto celebrować go kubkiem wysokojakościowej i dobrze zaparzonej herbaty. Na tę okazję, dla wszystkich ceniących najwyższą jakość herbaty, marka Dilmah przygotowała specjalną wielkanocną ofertę.