Poznaj syropy Fabbri

Fabbri to firma rodzinna, której założycielem był Gennaro Fabbri. Istnieje od 1905 roku, a dziś prowadzona jest przez czwarte pokolenie tej rodziny. Firma dystrybuuje produkty do 110 krajów na całym świecie. W Polsce ich wyłącznym dystrybutorem jest Gourmet Foods.

Fabbri to gwarancja najwyższej jakości materiałów użytych do produkcji, spełnienie wysokich standardów zdrowej żywności.

Syropy Fabbri są z prawdziwych owoców, nie zawierają konserwantów jak również glutenu i laktozy. Pakowane w butelki 1l. (materiał: cristal PET), syropy są dość mocno skoncentrowane, a więc tym samym bardzo wydajne. Spełniają wymogi najbardziej wymagających klientów. Fabbri Mixybar to linia profesjonalnych syropów do tworzenia napojów zarówno na ciepło jak i na zimno, to specjalista w urozmaicaniu napojów na bazie herbaty i kawy. Syropy Fabbri to gwarancja wysokiej jakości i pewność, że serwowane napoje z dodatkiem syropów będą na wysokim poziomie.

5 rzeczy, których nie wiesz o herbacie

Zielona czy czarna? Sypka czy w torebkach? Co oznaczają „dwa listki i pączek”? Herbata jest jednym z najpopularniejszych napojów na świecie i gości w naszych domach od setek lat. Wydawać by się mogło, że na jej temat wiemy wszystko, ale czy to prawda? Oto kilka mitów na temat napoju uwielbianego przez Polaków.
Dilmah School of Tea pierwszy raz w Polsce!

W czerwcu br. w Forcie Sokolnickiego w Warszawie odbyła się Dilmah School of Tea, Międzynarodowa Szkoła Herbaty. W trakcie całodniowego warsztatu ponad 150 przedstawicieli polskich restauracji zgłębiało arkana herbacianej sztuki, miksologii, a także food pairingu. To pierwszy raz, kiedy Międzynarodowa Szkoła Herbaty gościła w Polsce.

Herbata z troską o człowieka

Herbata - jeden z najpopularniejszych i najstarszych napojów świata. Dla jednych jest zaledwie częścią posiłków, dla innych istotnym, w pełni naturalnym i inspirującym towarzyszem w chwilach przerwy i oderwania od zgiełku codzienności. Niezależnie od tego, jak do niej podchodzimy i jaki gatunek oraz smak lubimy najbardziej, warto wiedzieć, że za jedną z nich stoi historia wielkiego człowieka, który poświęcił całe swoje życie na rzecz pomocy najsłabszym, o których dzisiejszy świat często zapomina.