Herbata dla Cejlonu

Rodzina Fernando to prawdziwi pasjonaci herbaty - piszą na jej temat książki, wymyślają przepisy kulinarne z jej wykorzystaniem, prowadzą kursy degustacyjne. Przede wszystkim jednak uprawiają herbaciane ogrody i produkują własną herbatę Dilmah.

Misją fundacji Dilmah Conservation jest zachowanie rytmu natury - ochrona lokalnej przyrody, której częścią są także krzewy cejlońskiej herbaty.

Robią to z szacunkiem dla natury, dzięki czemu jest tak świeża i bogata w smaki. Merrill, Dilhan i Malik Fernando nie tylko produkują herbatę, ale też wzmacniają więzi pomiędzy człowiekiem i otaczającym go światem.
Merrill J. Fernando Charitable Foundation

We are continuing our #12thingsatchristmas list even in the New Year. This time we are on a mission to help save lives…. 3rd item on the list of #12thingsatchristmas is to perform a random act of kindness. January 10, 2017: The blood donation campaign organised by our Production Department and PCL Solutions (Pvt) Ltd (a subsidiary of the MJF Group) at Dilmah head office in Peliyagoda had tremendous response with a total of 150 staff members volunteering to donate blood as at afternoon, today. So far, we have collected 100 pints of blood. The enthusiasm displayed by our staff members to be a part of this life-saving endeavor indeed is well worth a word of appreciation!

14716299_1274429515933079_4256834798983094207_n.png

Herbata z miłością

Walentynki to magiczny dzień, który chcemy spędzić z ukochaną osobą. Jest to też czas, kiedy chętniej i odważniej mówimy o swoich uczuciach – wprost oraz z pomocą wyjątkowych prezentów. Jaki upominek sprawi przyjemność i zapewni o naszym uczuciu? Wbrew powszechnemu przekonaniu nie musimy koniecznie wymyślać wyszukanych i drogich prezentów. Czasem wystarczy drobnostka, aby nasza druga połowa poczuła się wyjątkowo.
Dilmah z wyróżnieniem Superbrands 2018

Jakość, zaufanie konsumentów i reputacja to trzy najważniejsze kryteria decydujące o przyznaniu tytułu Superbrands. W tym roku, po raz pierwszy w historii, o wyłonieniu laureatów zdecydowało wyłącznie badanie konsumenckie. Wśród wyróżnionych marek znalazła się Dilmah, otrzymując prestiżowy certyfikat Superbrands.
Wyjątkowy prezent dla Babci i Dziadka

Święto Babci i Dziadka to doskonały moment na spędzenie tych wyjątkowych dni w rodzinnym gronie. To oni troszczą się o swoje wnuki od najmłodszych lat, dlatego teraz wnuki mają niepowtarzalną okazję, aby zatroszczyć się o nich. Oprócz tradycyjnego składania najserdeczniejszych życzeń, sprawmy, aby ten dzień był dla nich  niezapomniany. Wyjątkowy będzie taki prezent, który seniorzy z juniorami będą mogli wykorzystać wspólnie.
Sposób na chłodne dni? Rozgrzej się z Dilmah podczas Dni Herbaty

Aromat, smak i magia towarzysząca każdej filiżance. Dni Herbaty przyciągają wszystkich, którzy pragną poznać nowe herbaciane smaki, rozgrzać się w mroźne dni czy po prostu zaznać odrobiny relaksu po intensywnym dniu pracy. To idealne wydarzenie zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych herbaciarzy, które swoim zasięgiem obejmuje całą Polskę.