Herbata dla Cejlonu

Rodzina Fernando to prawdziwi pasjonaci herbaty - piszą na jej temat książki, wymyślają przepisy kulinarne z jej wykorzystaniem, prowadzą kursy degustacyjne. Przede wszystkim jednak uprawiają herbaciane ogrody i produkują własną herbatę Dilmah.

Misją fundacji Dilmah Conservation jest zachowanie rytmu natury - ochrona lokalnej przyrody, której częścią są także krzewy cejlońskiej herbaty.

Robią to z szacunkiem dla natury, dzięki czemu jest tak świeża i bogata w smaki. Merrill, Dilhan i Malik Fernando nie tylko produkują herbatę, ale też wzmacniają więzi pomiędzy człowiekiem i otaczającym go światem.
Merrill J. Fernando Charitable Foundation

We are continuing our #12thingsatchristmas list even in the New Year. This time we are on a mission to help save lives…. 3rd item on the list of #12thingsatchristmas is to perform a random act of kindness. January 10, 2017: The blood donation campaign organised by our Production Department and PCL Solutions (Pvt) Ltd (a subsidiary of the MJF Group) at Dilmah head office in Peliyagoda had tremendous response with a total of 150 staff members volunteering to donate blood as at afternoon, today. So far, we have collected 100 pints of blood. The enthusiasm displayed by our staff members to be a part of this life-saving endeavor indeed is well worth a word of appreciation!

14716299_1274429515933079_4256834798983094207_n.png

5 rzeczy, których nie wiesz o herbacie

Zielona czy czarna? Sypka czy w torebkach? Co oznaczają „dwa listki i pączek”? Herbata jest jednym z najpopularniejszych napojów na świecie i gości w naszych domach od setek lat. Wydawać by się mogło, że na jej temat wiemy wszystko, ale czy to prawda? Oto kilka mitów na temat napoju uwielbianego przez Polaków.
Dilmah School of Tea pierwszy raz w Polsce!

W czerwcu br. w Forcie Sokolnickiego w Warszawie odbyła się Dilmah School of Tea, Międzynarodowa Szkoła Herbaty. W trakcie całodniowego warsztatu ponad 150 przedstawicieli polskich restauracji zgłębiało arkana herbacianej sztuki, miksologii, a także food pairingu. To pierwszy raz, kiedy Międzynarodowa Szkoła Herbaty gościła w Polsce.

Z miłości do kawy

Jakość stanowi najważniejszy filar filozofii marki Saquella. Precyzyjna selekcja ziaren pochodzących z pojedynczych plantacji (single origin coffee), starannie przeprowadzony proces palenia, olbrzymia wiedza, pilnie strzeżone rodzinne receptury kompozycji poszczególnych mieszanek, a także innowacyjny system paczkowania - wszystko to stanowi gwarancję jakości Saquella.