Herbata dla Cejlonu

Rodzina Fernando to prawdziwi pasjonaci herbaty - piszą na jej temat książki, wymyślają przepisy kulinarne z jej wykorzystaniem, prowadzą kursy degustacyjne. Przede wszystkim jednak uprawiają herbaciane ogrody i produkują własną herbatę Dilmah.

Misją fundacji Dilmah Conservation jest zachowanie rytmu natury - ochrona lokalnej przyrody, której częścią są także krzewy cejlońskiej herbaty.

Robią to z szacunkiem dla natury, dzięki czemu jest tak świeża i bogata w smaki. Merrill, Dilhan i Malik Fernando nie tylko produkują herbatę, ale też wzmacniają więzi pomiędzy człowiekiem i otaczającym go światem.
Merrill J. Fernando Charitable Foundation

We are continuing our #12thingsatchristmas list even in the New Year. This time we are on a mission to help save lives…. 3rd item on the list of #12thingsatchristmas is to perform a random act of kindness. January 10, 2017: The blood donation campaign organised by our Production Department and PCL Solutions (Pvt) Ltd (a subsidiary of the MJF Group) at Dilmah head office in Peliyagoda had tremendous response with a total of 150 staff members volunteering to donate blood as at afternoon, today. So far, we have collected 100 pints of blood. The enthusiasm displayed by our staff members to be a part of this life-saving endeavor indeed is well worth a word of appreciation!

14716299_1274429515933079_4256834798983094207_n.png

Sposób na chłodne dni? Rozgrzej się z Dilmah podczas Dni Herbaty

Aromat, smak i magia towarzysząca każdej filiżance. Dni Herbaty przyciągają wszystkich, którzy pragną poznać nowe herbaciane smaki, rozgrzać się w mroźne dni czy po prostu zaznać odrobiny relaksu po intensywnym dniu pracy. To idealne wydarzenie zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych herbaciarzy, które swoim zasięgiem obejmuje całą Polskę.
Dilmah partnerem Trendy Kolacji MAKRO

,,Trendy Kolacja” to cykl spotkań zainicjowanych przez sieć hurtowni MAKRO Polska, skierowanych do przedstawicieli branży HoReCa. Tematyką aktualnej edycji projektu są trendy na sezon jesienno-zimowy. Z tej okazji marka Dilmah, jako partner wydarzenia, przygotowała specjalne, rozgrzewające pomysły na urozmaicenie codziennego menu. Napar z dzikiej róży i hibiskusa z cynamonem czy wędzona herbata z ciemnym rumem – to tylko niektóre z propozycji, które idealnie sprawdzą się w gastronomii.

Z miłości do kawy

Jakość stanowi najważniejszy filar filozofii marki Saquella. Precyzyjna selekcja ziaren pochodzących z pojedynczych plantacji (single origin coffee), starannie przeprowadzony proces palenia, olbrzymia wiedza, pilnie strzeżone rodzinne receptury kompozycji poszczególnych mieszanek, a także innowacyjny system paczkowania - wszystko to stanowi gwarancję jakości Saquella.